Představení týmu :)

Pražičovy plky

Tadááá! Tak je to tady, www po téměř půl roku práce spuštěno. Tolik jsme se zaobírali technickými detaily a „hlavním obsahem“, že nám nezbyla energie vymyslet, co vlastně přesně budeme říkat v blogu :). Krátké představení a povídání o tom, proč jsme s kávou vlastně začali se jeví jako logický první příspěvěk. Takže:

Celé to začalo zhruba před třema lety, kdy Zoban, tehdy pracující ve vedení 4* hotelu, začal uvažovat, jak se vymanit z depresivní role středního managementu a zároveň začít dělat něco, co by splňovalo jeho kritéria vysněného povolání. Nápad realizovat se ve své vášni pro kávu na sebe nenechal dlouho čekat. Důvody?

  1. káva se neomrzí – obecně (ne pouze ve smyslu jejího pražení, ačkoliv tam to platí dvojnásob) je káva dynamický obor, ve kterém je ještě spousta prostoru pro objevování nového. To co už o ní víme by vystačilo na doktorantské studium, takže je stále se co učit.
  2. káva je sexy obor – to je bez debat 🙂
  3. na trhu je, navzdory velkému množství lokálních pražíren, stále prostor pro ty, kteří ji chtějí zpracovávat pořádně. Je obdivuhodné jak velké procento zpracovatelů kávě nevěnuje ani zdaleka takovou péči, jakou si zaslouží. Obvyklá výmluva „lidi to tak chtějí“ je pochopitelná, ale pro srdcaře smutná.
  4. káva může pomáhat – zvolením těžšího modelu podnikání – nákupem dražší, kvalitnější suroviny s dohledatelným původem ke konkrétnímu producentovi a uplatňováním filosofie „za kvalitu se platí“ přispíváme k narovnání pokřiveného obchodu s kávou, který stále v převážné většině probíhá stylem obchodu s komoditou: „farmáři, dej nám kilo své kávy, dostaneš tolik a tolik, protože za tolik se teď obchoduje káva z tvého regionu“. Snad není třeba zdůrazňovat, že je na tomto modelu, ve spojení s potravinou, něco špatně.
  5. Obsedantně kompulzivní Zoban může svoji poruchu konečně směřovat někam, kde se vyplatí – říká se, že obsedantně kompulzivní perfekcionisti jsou nejlepší pražiči :). Čas ukáže.

A tak to začalo… Zobanova žena se poměrně přirozeně nechala strhnout a ačkoliv má své stálé zaměstnání, pomáhá Zobanovi jak jen může.

Ozvěte se nám

Kontaktní informace

Adresa:

Lidická 53/3

412 01

Litoměřice

IČO:

04285263

Telefon:

+420 777 569 684

E-mail:

prazirnazoban@gmail.com

Facebook:

http://facebook.com/prazirnazoban/

Dodatečné informace

Číslo účtu:

221167816/0600

Otevírací doba:

Po – 7:00 – 17:00

Út – 7:00 – 17:00

St – 7:00 – 17:00

Čt – 7:00 – 17:00

Pá – 7:00 – 17:00

So – Ne – zavřeno

 

Obchodní podmínky a reklamační řád

Kde nás najdete

Používáním této stránky souhlasíte s ukládáním souborů "cookies" do Vašeho počítače Více informací

Nastavení cookies na této stránce je přepnuto na "používat cookies", abychom usnadnili Vaše prohlížení. Pokud budete dále používat tuto stránku, aniž byste si změnili nastavení cookies, popřípadě, když kliknete na "souhlasím", dáváte nám tímto k používání cookies souhlas.

Zavřít