Keňa – Karimikui 2

309 1449 

Keňu z promývací stanice Karimikui máme už po několikáté. A jako obvykle je ovocná, s plným tělem, vyšší aciditou a bohatým chuťovým profilem. Na filtru se v chuti postupně vystřídají drobné bobuloviny (angrešt, červený rybíz) a přes rozinkovou sladkost se převalí do šípkové dochuti. Espresso zdůrazní kořenitost hřebíčku a skořice, s mlékem chutná sladce, jako perníčky.

 

Farmář/ producent: Karimikui
Oblast:Kirinyaga
Odrůda:SL-34, SL-28, Riuru 11, Batian
Zpracování:Promyté
Nadmořská výška:1650 m n. m.
SCA skóre:86

Zpracovatelská stanice Karimikui byla založena již v roce 1966. Kávové třešně z úrodných, červených vulkanických půd na svazích Mount Kenya jsou sklízeny v listopadu a prosinci. Farmáři je pak dodají do zpracovatelské stanice, kde se třídí, promývají, loupou a suší na vyvýšených ložích 8-14 dnů. Voda z promývacího procesu je recyklována a promývací kanály jsou pro lepší udržování čistoty obloženy dlaždicemi.