Keňa – Karimikui 2
309 Kč – 1449 Kč
Keňu z promývací stanice Karimikui máme už po několikáté. A jako obvykle je ovocná, s plným tělem, vyšší aciditou a bohatým chuťovým profilem. Na filtru se v chuti postupně vystřídají drobné bobuloviny (angrešt, červený rybíz) a přes rozinkovou sladkost se převalí do šípkové dochuti. Espresso zdůrazní kořenitost hřebíčku a skořice, s mlékem chutná sladce, jako perníčky.
Farmář/ producent: | Karimikui |
Oblast: | Kirinyaga |
Odrůda: | SL-34, SL-28, Riuru 11, Batian |
Zpracování: | Promyté |
Nadmořská výška: | 1650 m n. m. |
SCA skóre: | 86 |
Zpracovatelská stanice Karimikui byla založena již v roce 1966. Kávové třešně z úrodných, červených vulkanických půd na svazích Mount Kenya jsou sklízeny v listopadu a prosinci. Farmáři je pak dodají do zpracovatelské stanice, kde se třídí, promývají, loupou a suší na vyvýšených ložích 8-14 dnů. Voda z promývacího procesu je recyklována a promývací kanály jsou pro lepší udržování čistoty obloženy dlaždicemi.